De essentie van een goede tiki-cocktail is het gebruik van een combinatie van kwaliteitsingrediënten die elkaars smaak versterken en een mooie cocktail creëren. Het recept voor de Romulan Fog Cutter cocktail is een mix van nieuwe smaken die perfect bij elkaar passen. Het zijn niet allemaal ingrediënten die in de jaren '50 werden gebruikt toen de tiki popcultuur opkwam, maar tegenwoordig is het tiki smakenpalet uitgebreid met nieuwe toevoegingen zoals gin en pisco.
Ingrediënten
- 1 deel Barsol Pisco Primero Quebranta
- ½ deel Senior Echte Blue Curaçao Likeur
- ½ deel witte overproof Jamaicaanse rum
- ½ deel No. 3 London Dry Gin
- ½ deel fino sherry
- ¼ deel orgeat
- ¼ deel honingmix (1:1 honing:water)
- ¾ deel citroensap
- gemalen ijs
- Garnering: citroenschijfje en gebrande kers
- Shaker
- Voetglas Pilsner
Schud met een kop gemalen ijs en schenk in een voetglas Pilsner. Vul aan met meer gemalen ijs. Garneer met een citroenschijfje en gebrande kers.
Laat een reactie achter
Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.