Curacao Liqueur

Curacao Liqueur

Het merk

We noemen het de "Echte Curaçao Likeur" om het te onderscheiden van andere merken van Curaçao likeur die niet origineel zijn. En tot vandaag is "de Echte Curaçao likeur" de enige likeur die wordt gemaakt van de schillen van de "laraha" (de bittere sinaasappel van Curaçao). Het wordt geproduceerd in 5 verschillende kleuren; de oorspronkelijke heldere likeur, en de beroemde kleuren blauw, groen, rood en oranje. Daarnaast zijn er ook de speciale smaken: koffie, chocolade en rum-rozijn. Allemaal met een bijzonder detail, omdat Curaçao likeur koosjer wordt gecertificeerd. Wij zijn er trots op dat we een kleine distilleerderij zijn die al meer dan 115 jaar actief is.

Onze “Genuine Curaçao Liqueur” is zo uniek omdat de Lahara ("citrus Aurantium Currassuviensis" of "gouden sinaasappel van Curaçao"), een inheems product is van Curaçao en het hoofd ingrediënt van de “Genuine Curaçao Liqueur”. Alle andere merken mogen claimen dat het van de Lahara vrucht wordt gemaakt maar in werkelijkheid gebruiken ze kunstmatige ingrediënten met sinaasappelsmaak.

De plantage waar de inheemse Laraha groeit, is gelegen in het oostelijke deel van het eiland. De plantage heeft ongeveer 45 Laraha bomen. Elke boom produceert ongeveer 150 tot 200 vruchten, wat resulteert in 25 tot 35 kg gedroogde schillen. De bomen worden tweemaal per jaar geoogst. De oogstprocedure is vrij uniek, omdat de Laraha bomen vrij lang zijn (3 meter). Lange ladders worden gebruikt om het fruit van de bomen te trekken, wanneer het nog groen is, want als ze rijp zijn, wordt de schil te dun en is deze niet meer bruikbaar voor het produceren van de likeur.

Elke vrucht wordt samen met een twijg van de boom getrokken, want als je alleen de vrucht eraf zou trekken, zou de knoop van de boom opdrogen en kan het geen vrucht meer geven. Als je een twijg van de boom trekt, zal de boom blijven ontkiemen en veel meer fruit opleveren. De schil van de vrucht wordt in 4 stukken gesneden die ongeveer driehoekig zijn. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een houten mes. Een metalen mes zou afgeven op de schillen. De stukken schil worden op een metalen plaat gelegd om onder de zon te drogen. Dit proces duurt ongeveer 5 dagen. In geen geval mogen de schillen nat worden, dus er moet veel zorg worden besteed aan het afdekken van de schillen voor de nacht of als het regent. Wat er overblijft van de vrucht wordt gebruikt als voer voor de "cabritos" (geiten). De gedroogde schillen worden in "jute" zakken gedaan. De zakken worden opgehangen in een ketel gevuld met alcohol en water voor 4 dagen. Daarna worden de jute zakken eruit gehaald en andere geheime ingrediënten toegevoegd, waarna dit nog twee dagen in de ketel blijft. 

Een leuk feit is dat de alcohol en tabaks belastingafdeling van de Verenigde Staten heeft besloten dat Senior's “Genuine Curaçao Liqueur” de enige is die gemachtigd is om "THE GENUINE" op het etiket te vermelden.

Gold for the golden orange

In oktober 1973 tijdens de 11e Internationale Wedstrijd voor likeuren gehouden in Parijs, Frankrijk, werd Senior's authentieke "Curaçao of Curaçao" likeur bekroond met de hoogste prijs:

"THE GOLD MEDAL OF THE WORLD SELECTION FOR EXCELLENCE".

Dit was de eerste prijs in een lange lijst van awards die volgden in de afgelopen jaren uit verschillende wedstrijden.

  • Geen producten gevonden
For orders above $75 get Free Shipping!