• Kort na de ontdekking van het eiland in 1499 stimuleerden de Spanjaarden de agrarische ontwikkeling van Curaçao. Eén van de planten die ze met zorg op hun lange zeereizen uit Spanje meenamen was de zogenaamde "Valencia" orange. Maar de zinderende zon en het droge klimaat waren te veel voor de kleurrijke zoete sinaasappelen en veranderde deze sappige vrucht in een soort bitter, bijna oneetbaar product. In het kort werd het project vergeten en de "minpunten" van de eens zo trotse "Valencia" sinaasappels groeiden wild en verlaten, de vruchten werden zelfs niet aangeraakt door onze beruchte geiten. Een aantal decennia later (de exacte datum is verloren in de geschiedenis)  ontdekte iemand dat de schillen van deze oranje vrucht, zeer goed gedroogd door de zon, etherische oliën bevatte met een buitengewoon aangename geur.
Tegen die tijd, had het stiefkind van de Valencia oranje zijn eigen botanische naam gekregen. In de lokale tong gewoon de naam "laraha". De familie Senior & Co produceert haar eeuwenoude likeur in het beroemde Landhuis Chobolobo. Landhuis Chobolobo werd gebouwd in het begin van 1800. Het is gelegen in het centrum van een stuk grond met een oppervlakte van 10.500 m² (2 ½ hectare). De geschiedenis van het pand is nogal vaag, maar we weten wel dat het in het begin van 1900 behoorde het tot de familie Jesurun. In 1947 werd het pand gekocht door NV Senior & Co en sindsdien is Landhuis Chobolobo de thuisbasis van de Genuine Curaçao likeur.